torsdag 27 september 2012

Embossing och distressing .

Tre kort som blivit olika, men tekniken är nästan den samma.

Översta kortet är gjort med pos-tit lappar som jag satt över och flyttat omkring .Månen  punchade jag ut, den har suttit fast hela tiden. En riven post-it lapp  till bergen, som jag flyttat på under arbetet. Jag har distressat runt månen med Mustard seed och Spiced mamelade, sedan flyttat mitt berg ett steg ner. Berget är följande distresser Chrushed olive, Fryed burlap, walnut stain och Peeled paint Till sist har jag embossat  stor och liten Stjärnflocka med svart och stämplat med brun distress och ritat dit några fåglar.

 Det här kortet är lite annorlunda teknik på här embossade jag stämpeln Carpe diem först, med clear embossing och tog tumbled glas distressen. Drog hela dynan rakt över papperet från olika håll. Sedan torkade jag av stämpeln på kortet för att få den riktigt vit igen.


 Det sista kortet började jag med att dra med distressstämpeldynan Old paper över papperet, mycket lätt. Sedan stämplade jag dit textstämpeln Let the day... med  spiced marmelade och embossade  smultronblad  med Clear embossing. sit distressade jag hela kortet med Spiced marmelade och stämplade dit den lilla blomman från Like a Fairytale  med  samma dyna. Band , blommor och blad hittar du här.


Det finns hur många olika sätt som helst att experimentera med distresser. klipp ut några pappersbitar 8 x13cm och testa. Olika papper ger olika resutat, ju mindre gräng desto mer rinner distresserna ut, men resutatt kan bli jättesnyggt.

Lycka till!


Inga kommentarer: